PK-Veteranen weer van start!

Seizoen 2019-2020
Helaas gaat de 7de ronde van het veteranentoernooi 2019-2020 niet door omdat er niet gespeeld kan worden zoals we dat vooraf hadden voorzien. De regels zijn gewijzigd en een aantal deelnemers is al afgehaakt, dus daarom  is de stand na de 6de ronde is nu de eindstand, we stellen geen kampioen vast.  Wel keren we het prijzengeld uit. Dit wordt aan de betreffende deelnemers overhandigd bij de eerste ronde van het veteranentoernooi 2020-2021.

Seizoen 2020-2021
Het veteranentoernooi 2020-2021 wordt gespeeld met in achtneming van de regels die vastgelegd zijn door het RIVM en KNSB en NOC/NSF. We spelen weer in de prachtige toernooizaal in het Kulturhus te Borne. Doordat we per speler meer ruimte nodig hebben wordt de zaal vergroot met het podium. Als iedereen mee blijft doen, dan hebben we daarmee nog niet voldoende ruimte. In dat geval gaat bij toerbeurt 1/3 van de partijen ’s ochtends gespeeld worden.

Voor een goede voorbereiding willen we graag van iedereen weten of je:
A komend seizoen wilt deelnemen
B een jaartje overslaat en dan opnieuw bekijkt of je meedoet
C definitief stopt met deelname aan het toernooi

Meld je dan uiterlijk 24 september bij ons aan voor deelname! Per mail op theo.heeregrave@gmail.com of aan rb.vd.werff@gmail.com

Als je kiest voor B – een jaartje overslaan – dan houden we je als je wilt wel op de hoogte met alle nieuwsbrieven.

Ook bij het veteranentoernooi 2020-2021 is de inzet het veteranen­kampioen­schap van de SBO. Er mogen ook nieuwe deelnemers mee doe als ze ten minste 50 jaar oud zijn. Ook als je buiten het SBO gebied woont. Het lidmaatschap van een schaakclub is niet verplicht, huisschakers zijn ook van harte welkom.

De wedstrijddata voor het toernooi 2020-2021 zijn als volgt:

ronde 1, 08-10-2020; ochtend: groep A en B

ronde 2, 05-11-2020; ochtend: groep C en D

ronde 3, 10-12-2020; ochtend: groep  E en A

ronde 4, 14-01-2021; ochtend: groep B en C

ronde 5, 11-02-2021; ochtend: groep D en E

ronde 6, 11-03-2021; ochtend: groep A en B

de laatste ronde 7, 08-04-2021; ochtend: groep C en D

De aanvangstijd van morgenronde is 9.30 uur en van de middagronde 14.00 uur. In goed overleg kan een partij naar de ochtend of de middag verplaatst worden.

Als het voor jou niet mogelijk is om in de ochtend te spelen geef dat dan voor dat de nieuwe indeling is gemaakt door aan de wedstrijdleiding, als het voor het hele toernooi is geef het dan aan bij de aanmelding.

Elke deelnemer heeft in principe een eigen bord en voor elke partij is een aparte tafel beschikbaar waarbij de spelers schuin tegenover elkaar kunnen zitten. Alle stoelen staan minstens 1.5 meten van elkaar ook zijn er bepaalde looproutes gemarkeerd evenals de in- en uitgangen en moeten ook de andere RIVM regels na geleefd  worden.

Groepsindeling
Voor groep A geldt geen ratinglimiet, iedereen mag daarin meespelen. De rating van de B-groep is vastgesteld op maximaal 1750, die van de C-groep op maximaal 1550. De maximale rating van de D-groep is vastgesteld op 1350 en die van de E-groep op 1200. Dit alles op basis van de augustus-rating van de KNSB. De wedstrijdleiding kan de ratinggrens aanpassen als daar aanleiding voor is. Voor alle groepen geldt dat je op verzoek in een hogere groep ingedeeld kunt worden. Lager ingedeeld worden dan je rating aangeeft is niet mogelijk, wel hoger dus. Deelnemers waarvan geen rating bekend is worden op basis van andere wel bekende gegevens ingedeeld. De voorlopige indeling op basis van alle deelnemers die zich nog niet hebben wordt zo snel mogelijk rondgestuurd. De definitieve groepsindeling sturen we 1 oktober, naar alle deelnemers.

De individuele wedstrijden zijn minstens twee dagen voor aanvang van het toernooi bekend. We sturen daar in ieder geval een mail van na iedereen deelnemer van wie zijn mailadres bekend is. En in dien mogelijk plaatsen we het ook op de website van de SBO. Stuur dus altijd op tijd wijzigingen van uw mailadres naar de organisatie, theo.heeregrave@gmail.com .

Reglement

-A- Dit reglement vervangt alle eerder verschenen reglementen van het open SBO Persoonlijk Veteranen kampioenschap. Verantwoordelijk voor de organisatie en de wedstrijdleiding is Theo Heeregrave. Arbiter is Gerrit Alberink.

-B- De wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van de FIDE in de officiële Nederlandse vertaling, uitgegeven door de KNSB, laatste uitgave, met een aanvulling uit het reglement voor speler met een visuele beperking, voor zover in dit reglement niet anders is bepaald. In alle gevallen waarin dit reglement niet mocht voorzien, beslist de wedstrijdleiding.

-C- Er wordt door de wedstrijdleider een spelerscommissie benoemd. De commissie zal bestaan uit 3 personen. Zij behandelt eventuele schriftelijk gemotiveerde beroepen tegen een beslissing van de wedstrijdleiding. Te sturen naar E-mail: theo.heeregrave@gmail.com of rb.vd.werff@gmail.com. Ook beoordeelt zij een eventueel beroep op overmacht. De spelerscommissie neemt zo snel mogelijk een bindende beslissing. De wedstrijdleider zorgt er voor dat alle betrokkenen de nodige informatie wordt toegestuurd.

-D- Deelname is mogelijk voor iedereen die de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt, voor dit jaar is dat voor hen die voor 10-10-1970 geboren zijn.

-E- Er worden zeven ronden volgens het Zwitserse systeem gespeeld. De eerste en tweede ronde worden daarbij op rating ingedeeld. Vanaf de derde t/m de zevende ronde vindt de indeling plaats op weerstandspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *