Pk veteranen donderdag 8 oktober van start

Beste schaakvrienden,

Artikel Tubantia

Volgende week begint de eerste ronde van het veteranentoernooi in een bijzonder jaar. Deze week zijn er nieuwe coronamaatregelen van kracht geworden, en het blijft spannend hoe het de komende periode verder gaat. Het blijft maar veranderen steeds de regels weer  aanpassen. Maar we blijven met goede moed en goede zin doorgaan.
Hier de laatste aanvullende informatie op eerdere berichten. We mogen met 30 mensen in de zaal, en met 61 deelnemers betekent dat een ochtendsessie en een middagsessie. De ochtendsessie begint om 9.30, en de middagsessie om 14.00 uur.
Op de pagina Veteranen  is de nieuwe groepsindeling opgenomen. De oude A en de B groep zijn samengevoegd in groep 1. De C groep is aan gevuld met een deel van de D groep tot groep 2. En het andere deel van de D groep is toegevoegd aan de E groep tot groep 3. Bij de indeling in de bijlage staat aangegeven of je voor de ochtend- of middagsessie bent ingedeeld. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet veel te vroeg.

We doen ons best de indelingen voor de ochtend en de middag zo eerlijk mogelijk te verdelen, maar we kunnen helaas niet voorkomen dat sommigen tweemaal achter elkaar in de ochtendsessie worden ingedeeld. Als je een keer per se niet in de ochtend en/of de middag kunt meld dat dan aan de wedstrijd leiding net zo als bij het aanvragen van een bye, zodat we je dan gaan indelen in het andere dagdeel. En doe dat op de voorafgaande speeldag.

Verder geldt natuurlijk dat als je onverhoopt klachten krijgt je je zo spoedig afmeldt. Je krijgt dan een ½ punt en voor je tegenstander word dan een andere speler gezocht. Lukt dat niet dan krijgt die een vol punt. Bij een oneven aantal bij de indeling komt er een reserve te staan. Zodra we een uitvaller hebben komt die daarvoor in de plaats. Zo nodig wordt daar een passende wisseling met een andere partij bij betrokken.

Zodra we definitief weer met 60 personen in de zaal mogen gaan natuurlijk weer allemaal naar de middag. Zolang dat onzeker is doen we het op deze manier. Zie voor het reglement de eerder verstuurde nieuwsbrief. Wel met een enkele aanpassing met betrekking tot het speeltempo. Dat blijft 1.30 uur p.p.p.p., plus 30 seconden per zet, maar de verplichting om de hele partij te blijven noteren vervalt zodra je de 5 minuten grens de eerste keer bereikt hebt. Dit in verband met het spelen op twee borden.

Andere praktische zaken zijn bijvoorbeeld dat het gebruik van mondkapjes wordt door het rijk dringend geadviseerd. Dat is ook het uitgangspunt voor het Kulturhus. Verder is er een routering met een aparte in– en uitgang, houd daar ook rekening mee.

Seizoen 2020-2021. De speelronden zijn:
1 e ronde    donderdag   8 oktober      2020
2 e ronde    donderdag   5 november  2020
3 e ronde    donderdag 10 december  2020
4 e ronde    donderdag 14 januari       2021
5 e ronde    donderdag 11 februari      2021
6 e ronde    donderdag 11 maart         2021
7 e ronde    donderdag   8 april            2021

Na elke speelronde ontvangt je per mail de bekende nieuwsbrief met sfeerimpressies, uitslagen, standen en indelingen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld aan de zaal is € 25,00. Hierbij nogmaals het dringende verzoek het vooraf per bank over te maken. Dus alleen aan de zaal als het je niet lukt om het per bank te doen. Degene die het vóór aanvang van de eerste ronde overmaakt op banknummer NL58INGB0009441344 ten name van de SBO Veteranen, krijgt € 3,00 korting en betaalt dus € 22,00. Ook deelnemers die voor de eerste ronde een bye hebben aangevraagd moeten vóór aanvang het inschrijfgeld van € 22,00 overmaken.
Degenen die geen lid zijn van de KNSB dienen € 10,00 extra boven het inschrijfgeld te voldoen.

Bepaling van de eindstand:
1 Wedstrijdpunten. Is dit gelijk, dan telt voor de titel het onderlinge resultaat. Is dat ook gelijk, dan volgt, en tevens voor de verdere plaatsingen:
2 Weerstandpunten
3 Sonnenborn-Bergerpunten
4 Rating opbouw TPR.

Omdat de groepen groter zijn geworden zijn er per groep in beginsel drie prijzen voor de eindrangschikking en daarnaast per groep twee ratingprijzen. Die zijn voor de spelers die het hoogste eindigen in hun groep met een beginrating lager dan 1700 (groep 1), 1400 (groep 2) en 1150 (groep 3). Dat wordt nog afgestemd met het bestuur van de SBO.

DGT Project BV stelt ook dit seizoen het materiaal beschikbaar. Nog meer dan normaal, zodat we met dubbele borden, stukken en klokken in de middag met ander (‘schoon’) materiaal kunnen spelen dan in de ochtend. Ook spelen we dan aan andere tafels. ’s Ochtends wordt alles afgebouwd, en eind van de dag wordt alles opgeruimd. De stukken kunnen dus na afloop van de partij (netjes) op de borden blijven staan. We zijn erg blij met de steun van DGT. Zonder die steun zouden we het toernooi in deze vorm niet kunnen organiseren. Als aardigheidje stelt DGT ook nog een leuk klokje beschikbaar voor verloting onder de deelnemers.

Speelzaal
De wedstrijden worden gespeeld in het Kulturhus ‘De Bijenkorf’ Marktstraat 23, 7622 CP Borne. Helaas zijn de parkeerplaatsen in de parkeergarage beperkt, er zijn nog een paar alternatieven.
Links van het Kulturhus staat het koetshuis, daar is plaats voor ongeveer 5 auto’s. Je auto mag daar de hele middag zonder kaart staan. Dan is er ook nog plaats voor minstens 4 auto’s achter het gebouw. Je rijdt dan rechts langs het gebouw, voorbij de plaatsen voor vergunninghouders. Achter het gebouw, ga je links af en daar zijn meerdere plaatsen om de auto te parkeren. Op de grote parkeerplaats voor het gebouw moet je een parkeerschrijf gebruiken die je binnen 2 uur moet bij stellen. Op de andere genoemde plaatsen hoeft dat niet.

Voor informatie en het doorgeven van wijzigingen:
Theo Heeregrave  Citroenvlinder 54  7534 LA ENSCHEDE,
Telefoon 06-41069999.    E-mail: theo.heeregrave@gmail.com

Stand-by voor informatie; Rienk van der Werff
telefoon 06-51552217 E-mail: rb.vd.werff@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *