Uitslag Rijssense Lierenshop-Schaaknacht 2019

Christian Richter winnaar Rijssense Lierenshop-Schaaknacht 2019

De Rijssense  Schaaknacht 2019 zit er weer op. Een korte impressie van een gezellige nacht snelschaken.

Na het nodige voorbereidende werk gingen er op vrijdag 27 december, ’s avonds tegen een uur of 8, 33 schakers eens goed voor zitten. En deze 33 deelnemers kwamen weer van heinde en ver. Natuurlijk uit Rijssen (van onze eigen vereniging) en omstreken, maar ook uit de overige windstreken van ons land. Daarnaast waren er 2 Duitse “Schachfreunde”, en een schaker uit Cuba (!). Het evenement kan dus rustig een internationaal toernooi worden genoemd. Ook onder de deelnemers een flink aantal jeugdschakers. Altijd even afwachten hoe 13-jarigen zo’n nacht doorstaan. Later zou blijken dat dat geen enkel probleem was en dat sommige van deze jonge schakers zich goed staande wisten te houden in het sterke deelnemersveld.

Aan de catering mocht het natuurlijk niet liggen. En dat was ook geen probleem. In onze vaste speellocatie, Parochieel Centrum De Rozengaard (ook wel ’t Honk genoemd), was het allemaal uitstekend verzorgd door Jan en Ineke en Gerrit en Mark, Imke en Willemien. Er was veel gratis koffie (uiteraard) , oliebollen (gebakken door bakker Leo),  tegen een uur of 11 was het tijd voor een kop soep met broodjes, en in de 2e pauze (2.30) was er voor iedereen een smakelijke gehaktbal. Je moet er wel wat voor doen om de mensen wakker te houden…!

Het schaaktoernooi bestond uit 11 voorrondes “Zwitsers” (een competitievorm) en op basis van de ranglijst na deze 11 rondes, werden er 3 groepen van 6 en 3 groepen van 5 schakers gevormd. In elke groep werd er vervolgens een dubbele competitie afgewerkt. Het speeltempo werd bij alle partijen vastgesteld op 10 minuten per persoon per partij.

Iets na zessen in de morgen van zaterdag 28 december, waren alle wedstrijden in alle groepen gespeeld en kon worden overgegaan tot de prijsuitreiking.

Winnaar van groep 1 en daarmee winnaar van de Lierenshop-Schaaknacht 2019 werd Christian Richter uit Duitsland. Het was een overtuigende overwinning, hij won namelijk al zijn 21 partijen (!) en ging daarom terecht met de hoofdprijs (€ 175) naar huis. Als 2e eindigde Etiën Alssema uit Nijverdal en de 3e plaats was voor Johan op den Dries, eveneens uit Nijverdal. De plaatsen 4 t/m 6 waren voor resp. Rogelio Lujan Garcia (Cuba), Alexander Travica (Duitsland) en Carlos Preuter (Westervoort).

De winnaars in de overige groepen waren respectievelijk Niels Voortman, Jurgen Haase, Bram Zaalmink, Veronique Bogouslavskii en Sander Koster.

Eindstand Lierenshop Schaaknacht 2019 (voorrondes en eindstand groepen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *