Thiemen en Lauri nieuwe SBO jeugdkampioenen C en D

Thiemen Dekker van WSG is SBO jeugdkampioen in de C groep geworden. Hij won vandaag al zijn partijen. Christal maakte het nog even lastig, zie de ingesloten partij bij  PK C.

Lauri Maris, ook van WSG, is SBO kampioen in de D groep geworden, met 4,5 punt uit 5 wedstrijden. Alleen Olivia wist in de eerste ronde een halve punt van de perfecte score af te halen, in een wedstrijd van ruim 1,5 uur, de langste partij bij de D deze dag. NK tickets zijn er ook voor Jay-Giani, Olivia en Storm.
Het thema van de dag was ‘de penning’. Er kwamen er veel voorbij, in één geval was een stuk zelfs over 3 lijnen gepend. Maar al die penningen zorgen voor complexe stellingen, waarin een foutje snel gemaakt is. De nodige dames zijn onnodig gesneuveld in al het penningengeweld. Dat leidde tot een aantal verrassende uitslagen. Het gevecht om de titel werd pas beslecht in de laatste ronde. Door de overwinning van Lauri haalde ze haar 4e jeugdtitel en 6e meisjestitel binnen. Barrages waren niet nodig om de overige NK tickets te verdelen.

Voor meer info en alle uitslagen, zie PK C en PK D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *