Schaaktraining & Uitdaging!

Vanaf 1 juli 2019 heb ik als doel gesteld om precies één jaar lang elke dag bezig te zijn met schaken. Na 15 jaren gewerkt te hebben als manager en consultant, wil ik deze unieke kans grijpen om eenmalig (één jaar) het maximale plezier/rendement/kennis uit het schaken te halen. Ik heb meerdere doelen, en één van de meest belangrijke is mijn ambitie om elke dag schaaktraining te geven. Dit doe ik door livestreams op YouTube uit te zenden. Deze trainingen zijn in het Engels, omdat ik op deze wijze zoveel mogelijk mensen enthousiast hoop te maken voor het schaakspelHet kanaal is hier te vinden. De trainingen zijn in de middagen en starten om 15:00, 16:00 en 17:00. Elke training duurt ca. 30 minuten.


De trainingen gaan in principe over drie thema’s: 1) tactiek, 2) de wereldkampioenschapsmatches vanaf 1886 tot aan 2000, en 3) partijen van de ‘speler van de maand’. Wanneer er verzoeken zijn voor andere thema’s zal dit zeker overwogen worden. Ook zal ik op een gegeven moment interessante partijfragmenten (winst, remise, én verlies) van mij, en ook van andere spelers bespreken. Dus mocht je/u een interessant partijfragment hebben, deel deze vooral (mag naar bob@chessitup.com) en wie weet komt het fragment aan bod!


Een andere ambitie van mij is om te kijken of het mogelijk is om in één jaar van 1850-speler naar 2200-speler te gaan (CM-titel). Dat is wellicht een te hoog doel, maar met hard werken is veel mogelijk! Tijdens dit jaar word ik bijgestaan door Fide Meester Mark Haast. Dagelijks zijn wij te volgen op ons eigen schaakkanaal Chess it UpWij hebben al ruim 300 videos op YouTube staan en zullen het gehele jaar doorgaan met video’s plaatsen over interessante partijen! Wij vragen jullie om vooral abonnee te worden op ons kanaal, zodat wij nog meer mensen kunnen bereiken met onze dagelijkse schaakvideo’s. Waarom? Omdat wij beiden, net als velen van jullie, schaken de allerleukste sport ter wereld vinden!


Mochten er geïnteresseerden zijn, dan zie ik jullie graag terug op YouTube. En feedback over de lessen, alsook leuke eigen partijfragmenten verneem ik graag! Ook ben ik benieuwd naar jullie ideeën over deze uitdaging. Positief en negatief, het hoort er allemaal bij! En als laatste wil ik dit meegeven: If I can do it… 😉

Hartelijke groet,
Bob Bishoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *