SBO-JCC Kampioenen bekend!

Op vrijdagavond 24 maart werden in Almelo verschillende JCC wedstrijden gespeeld. In alle 3 de categorieën (A, C en D) kwamen teams in actie en ook in elke categorie is er een kampioen aangewezen. Aan alle winnaars: gefeliciteerd! De prijzen komen binnenkort jullie kant op.
De uitslagen zijn na te kijken op Netstand.

A-klasse
De tweestrijd tussen Rijssen A en Almelo A werd in het voordeel van eerstgenoemden beslist. Na een spannende wedstrijd die eindigde in 2-2 verzilverde Rijssen de voorsprong die het in de thuiswedstrijd (3-1 winst) had opgebouwd. Een schrale troost voor de Almeloërs is dat ze de snelschaakwedstrijden na beide rondes nipt (2.5-1.5) wisten te winnen.

C-klasse
Hoewel dit nog maar de tweede ronde is, in totaal zijn er drie, is Almelo C niet meer in te halen. In zowel de uitwedstrijd naar Minerva en de thuiswedstrijd tegen Max Euwe werd met 3-1 gewonnen en dus zijn de Almeloërs ongeslagen kampioen. De laatste wedstrijd in deze klasse, tussen Max Euwe C en Minerva C, staat gepland op 25 april.

D-klasse
Door de wat alternatieve opzet, waarin twee rondes per speeldag werden gespeeld, hebben uiteindelijk alle teams twee keer tegen elkaar gespeeld. Na de derde speeldag (en de zesde ronde) was het Minerva D1 die als eerste uit de bus kwam, gevolgd door Almelo D en Minerva D2. De schakers van Minerva D1 hebben hiermee een NK-ticket verzilverd en we wensen ze alvast veel succes in de landelijke JCC later dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *