Mededeling PK-veteranentoernooi SBO

Beste schaakvrienden,

De slotronde stond gepland voor 8 april, maar is door toedoen van de corona crisis een flink stuk opgeschoven, naar 10 september. Anderhalve maand geleden leek dat vervelend lang, maar in elk geval zeker…
Inmiddels weten we dat dat soort zekerheden even niet meer bestaan. En we kunnen dus ook niet zeggen dat de slotronde op 10 september gespeeld zal kunnen worden. Wat we wel kunnen zeggen is dat de slotronde niet verder uitgesteld gaat worden.
Definitief afgelasten zou erg jammer zijn. Het zou een spannende laatste ronde kunnen worden want in de top van alle groepen zijn de verschillen minimaal. Alleen in de D-groep is het verschil tussen de nummers 1 en 2 opgelopen tot een vol punt, maar ook daar is nog geen beslissing gevallen. Reinier Hazewinkel met 5 punten en Johan Blokhuis met 4 zijn tegen elkaar ingedeeld en bij gelijk puntenaantal telt het onderling resultaat…
Het zou mooi zijn als er nog gespeeld kan worden, zo niet, dan rekenen we dat toch maar tot de kleine ongemakken in deze bijzondere periode. Als het niet doorgaat maken we de eindbalans op bij de eindstand van de zesde ronde en worden de prijzen op basis daarvan verdeeld.

En dan hopen we dat we in oktober veilig en wel met een nieuw seizoen te kunnen starten. Zeker is dat nu ook nog niet, maar de voorbereidingen treffen we alvast, zodat we vlot van start kunnen als alle signalen op groen staan.

Speeldagen overzicht
2019-2020 7de ronde 10-09-2020

2020-2021  1ste ronde 08-10-2020, 2de ronde 05-11-2020, 3de ronde 10-12-2020, 4de ronde 14-01-2021, 5de ronde 11-02-2021, 6de ronde 11-03-2021, en de 7de ronde word nu 01-04-2021.

We heb ook alvast een voorlopige indeling gemaakt met de mei rating van de deelnemers die nu bekend zijn. De D-groep is met de ratinggrens die we voor het nieuwe seizoen hadden gesteld wel erg groot geworden dus moeten we kijken hoe we de ratinggrens kunnen aan passen. Het voorstel van Ton Van Manen om met 1 groep te gaan spelen is van de baan de deskundigen die ik geraadpleegd heb zijn van mening dat daar voor 7 ronde te weinig is om een respectabel eindstand te krijgen met het aantal deelnemers die we hebben.

Het inschrijfgeld gaat het nieuwe seizoen na een SBO rekening het nummer hoop ik in augustus te hebben zo dat ik jullie daar van bij tijds op de hoogte kan brengen.

We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen. We gaan er van uit dat jullie allemaal in principe graag weer meedoen. Informatie over inschrijving, betaling enzovoort krijgen jullie als er meer duidelijkheid is.

Uit de mailronde is voor zover we kunnen overzien gebleken dat de meesten van jullie deze periode naar omstandigheden goed doorstaan, hoewel een enkeling ook wel ernstig ziek is geworden en gelukkig wel weer aan de beterende hand is.

We wensen jullie allen het beste en hopen dat we elkaar in het najaar in goede gezondheid en met goede schaak zin kunnen ontmoeten!

Met de Hartelijk groeten,
Theo Heeregrave en Rienk van der Werf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *