Kweekvijvertraining start online – aanmeldingen blijven welkom

Toen een maandje geleden werd besloten de start van de kweekvijvertrainingen op te schorten, hadden we nog een beetje hoop dat het wel goed zou komen wat betreft de corona-beperkingen. Nu we een paar weken verder zijn, constateren we helaas dat de teugels steeds strakker aangehaald (moeten) worden. We zijn daarom gaan nadenken hoe we voor tóch iets konden organiseren voor de jeugdschakers. We zien mogelijkheden door de al aangemelde jeugdschakers onder te brengen in 1 lesgroep en online trainingen aan te bieden. De lessen zullen er ongeveer zo uitzien: maximaal 1 uur theorie gevolgd door een zwitsers toernooitje van maximaal 1 uur. Vóór de volgende online schaaktraining wordt er dan nog een competitiepartij gespeeld via Lichess die de volgende keer besproken kan worden.

Meer deelnemers zijn en blijven welkom. Bij voldoende animo kunnen we snel overstappen op 2 groepen zodat er meer op eigen niveau getraind kan worden. Om mee te kunnen doen is het nodig dat je beschikt over een (gratis!) Lichessacount (aan te maken op lichess.org) én over Skype (gratis aan te maken op Skype.com)

We proberen zoveel mogelijk de origineel geplande trainingsdata aan te houden: 13 november, 11 december, 15 januari, 5 februari, 12 maart, 16 april, 21 mei. Starttijd is telkens rond 18.45 uur. Of en wanneer we dit seizoen nog fysiek (kunnen) gaan trainen is onduidelijk.

De deelnamekosten aan de training worden op een later moment bepaald maar zullen zéker binnen of onder de eerder geschatte planning van € 60 tot € 80 blijven.

Wij hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij en je snel alsnog opgeeft om mee te doen. Geef daarvoor via mail je naam, e-mailadres én je mobiele nummer (voor de app-groep) door aan Jolanda (Jolanda@Minerva.SchakendHengelo.nl). Voor de jeugdschaker die niet zelf een mobiel heeft, er niet vaak genoeg op kijkt (ahum) of van wie de ouders graag een oogje in het zeil houden, ook het nummer van je vader en/of moeder doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *