Huttontoernooi 2023

Op zaterdag 28 oktober was het weer zo ver: Het jaarlijkse Huttontoernooi vond plaats in het Leidsche Rijn College in Utrecht. De SGS was ditmaal de gastheer en de SBO was gelukkig weer met 5 teams vertegenwoordigd!

Opmerkelijk was het aantal sterke aanwezige teams, want met andere grote evenementen die naast het Huttontoernooi plaatsvonden (Hoogeveen, Amsterdam Open), waren er erg veel sterke spelers aanwezig.

De teams waren als volgt verdeeld:
A: Floris Buijnsters, Aron Kreijkes, Maarten Meulenkolk, David Formanoy (D)
B: Joshua Mutlu, Finn Kroeze, Thomas Atalyan, Christian van Groning (C)
C: Storm Fallaux, Jay-Giani Sapulette, Jayden Breider, David Bertholee
D: Victor Brorens, Mon Le, Marco Poorts, Floris van Groning
E: Tommie Slütter, Joris Alblas, Timur Karaca, Jurre Geerdinck

Helaas kwam de SBO niet als beste uit de verf. Overall werden wij gedeeld 8e met de LiSb. Bij de A, B, D en E werden we helaas laatste, de C wist 8e van de 12 te worden. Mooie persoonlijke overwinningen waren van Joshua op Matthieu Guillaumond (ratingverschil van zo’n 700 punten!) en een remise van Victor tegen Boyd Leenen (ratingverschil van bijna 500 punten!).

Verder was een leuke toevoeging van Mr. X, diverse spelers durfden de uitdaging tegen hem aan te gaan. Jan-Geert gaf als eerst het goeie voorbeeld, maar moest het onderspit tegen hem delven. Na verliezen van Storm, Tommie en Jay-Giani was Yannic het zat. Hij gaf hem een pak slaag en nam revanche namens de SBO! Zijn mysterieuze identiteit zal op 21 december onthuld worden bij het Chess Festival in Groningen. Eenieder die hier niet bij kan zijn, kan ook online dit spektakel volgen via de Socials van de KNSB!

Na het toernooi was de Kwalitaria de prooi van de kinderen. Zij waren niet bestand tegen de grote bestelling, dit zorgde voor veel frustratie en halve opleveringen. Gelukkig had aan het eind van de rit iedereen wat te snacken gehad, waarna Sjoerd nog voor heerlijke ijsjes zorgde.

De terugreis werd uitgebreid gebruikt voor snelschaak, snoepen en uiteraard dutjes. Al met al was het een hele gezellige dag met elkaar! Een korte fotoreportage is te vinden op de Facebookpagina van Yannic: Facebook

Ook een mooie fotoreportage met dank aan Harry Gielen: Fotogalerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *