Dieren – Wouter, Albert en Veronique beste SBO-ers

Het Open Nederlands kampioenschap  voor de jeugd begint maandag in Borne, zie https://www.onjk.nl/nl/Het open NK voor iedereen, 9 ronden in 10 dagen, werd traditioneel in Dieren gespeeld van 23 juli t/m 1 augustus.  Een klein contingent SBO spelers deed mee.

De eerste ronden vielen samen met de hittegolf.  Buiten was het 35-40 graden, maar in de speelzaal was het redelijk uit te houden, met temperaturen rond de 27 graden.

In de A-groep, tot ELO 2150, scoorde Wouter Lardinois (HSC-Stork) het beste van de SBO-ers met 6 uit 9, gevolgd door Etien Alssema (ENO, 5 punten) en Yannic Husers (Almelo, 4,5).  Bob Bishoen (Holten, 4) won circa 25 ratingpunten en heeft er nu nog 325 nodig om zijn doelstelling te halen.

De B-groep, tot 1850, kende een drietal SBO kanshebbers voor de titel.  Van hen werd Albert Vasse (Max Euwe) gedeeld tweede met 6,5 punten.  De andere twee zakten door het ijs.  Marcel Krosenbrink (WSG) en Anjo Anjewierden (Lonneker) kwamen niet verder dan 5 uit 9.  Richard Spek (Max Euwe) behaalde verdienstelijk dezelfde score.

In de C-groep, tot 1650, speelden een telefoon en een raket mee.  De eigenaar van de telefoon werd in de achtste ronde op heterdaad betrapt.  De organisatie was vooraf op de hoogte van de opmerkelijke resultaten in andere toernooien en had een scanner besteld die tijdens de achtste ronde zijn werk deed.  De raket was Veronique Bogouslavskij (Max Euwe).  De 14-jarige begon met 4 uit 4, nam toen wat gas terug en eindigde op 6,5 punten.  Een uitstekende prestatie.

Voor meer informatie zie de website van het toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *