David Formanoy wint SBO Pupillendag

David Formanoy heeft de SBO Pupillendag gewonnen, met de perfecte score van 9 uit 9. Noa Hemmink was het beste meisje en is SBO meisjeskampioene t/m 9 jaar. In de H groep was Joris de enige deelnemer. Hij speelde een prima toernooi, met twee overwinningen en is SBO kampioen t/m 7 jaar.

In de eerste ronde speelden Mon en David gelijk tegen elkaar. Beide jongens lieten een uitstekende partij zien, maar David trok aan het langste eind. Toen Mon zich in de 5e ronde tegen Noa verslikte was het  voor hem hopen op een fout van David. David speelde niet foutloos en zowel Bram als Noa hadden kansen tegen hem, maar David bleef koel en liet zich niet verschalken. Bij de meisjes werd het nog spannend toen Wouter in de 7e ronde verrassend van Noa won. Noa moest in de 8e ronde tegen David, en Sophie won beide partijen in rondes 7 en 8, waarna het verschil tussen de meiden nog maar en half puntje was in het voordeel van Noa. En in de laatste ronde speelden ze tegen elkaar. Noa speelde zoals we van haar gewend zijn lekker aanvallend en had een mooi plannetje bedacht dat haar de overwinning en de meisjestitel opleverde.

Alle deelnemende pupillen hadden meerdere punten gehaald, en iedereen ging naar huis met een beker of medaille. Ondanks de wat magere deelnemersaantallen was het een leuke en leerzame dag.

Voor de volledige uitslagen, zie SBO Pupillendag (jeugd PK F,G & H)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *