Corona-virus

Het bestuur van de SBO en de competitieleiding van de SOS-competitie hebben de vraag ontvangen wat het beleid is ten aanzien van het Corona-virus.

Wij volgen hierin het beleid van de KNSB, die op hun beurt weer het beleid van NOC*NSF volgen en geadviseerd worden door het RIVM:

Het bondsbureau krijgt vragen over hoe om te gaan met het virus COVID-19 ofwel ‘corona’. De KNSB volgt hierbij volledig het beleid van de Nederlandse overheid en het NOC*NSF. Ons advies is dan ook altijd om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Deze richtlijn, en vragen en antwoorden zijn te vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Voor het spelen op de club en binnenlandse evenementen of wedstrijden gelden de adviezen bij griep die daar ook zijn te vinden.

Met betrekking tot de SOS-competitie:

Artikel 17 van het reglement 8-tallen en artikel 14 van het reglement 4-tallen zijn in principe  dus niet van toepassing. Artikel 27 van het reglement 8-tallen en artikel 24 van het reglement 4-talen worden gevolgd. Simpel gezegd; het Corona-virus is volgens het reglement geen reden om een wedstrijd niet te spelen, af te zeggen of te verplaatsen. Individuele situaties zullen wij apart beoordelen.

Het spreekt voor zich dat wij bij een gewijzigd beleid van de KNSB dit onverkort overnemen.

Met vriendelijke groeten,

Erik Blom

Voorzitter Schaakbond Overijssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *